Postní sbírka 2023

Letos se vracíme do Bejrútu!

Postní sbírka 2023
Postní sbírka 2023

Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie ČCE pořádá další ročník Postní sbírky. Loni vybrané prostředky mířily na pomoc Ukrajině proti ruské agresi. Nyní se však s podporou vracíme do libanonského Bejrútu.  

Finance využijeme na podporu komunitní školy a školky v jižní části města, kam chodí děti z chudých syrských a libanonských rodin. 

VFFY3507

Věříme, že právě teď, když je pozornost i pomoc světa zaměřena jinam, potřebují lidé žijící v Libanonu naši pomoc více než kdy dříve. Tamní ekonomická a politická krize se neustále prohlubuje. V zemi kolabují dodávky elektrické energie. Běžné věci denní potřeby jsou nedosažitelné nebo dostupné pouze těm, kteří si za ně mohou dovolit zaplatit extrémně vysokou cenu. Nouze se tak nejvíc týká již dříve zranitelných skupin obyvatel.    

Význam vzdělání v této krizi neklesá, ale naopak roste. Vzdělání jim může syrským a libanonským dětem pomoci stát se užitečnými a aktivními členy společnosti.  

BGLJ2866

Mnoho lidí, kteří měli možnost z Libanonu odejít a uniknout místní krizi, tak učinilo. O to víc si vážíme práce našich kolegů v místním komunitním centru Tahaddi, kteří s potřebnými rodinami zůstávají a neustále hledají cesty, jak je podporovat. Jejich činnost pokračovala i přes to, že výtěžek loňské Postní sbírky mířil na Ukrajinu. Naše pomoc pro ně není jen nezbytná finanční injekce, ale také jednoduché vyjádření solidarity, které v této době velmi potřebují.  

Sbírka na podporu komunitní školy a školky v jižním Bejrútu bude probíhat až do Velikonoc, tedy do 10.4.2023. 

Projekt můžete podpořit darem přímo na náš účet 2400384700 / 2010 nebo přes stránku Darujme:

Darujme.cz

Více informací o sbírce a o tom, jakým způsobem vaše příspěvky pomáhají, najdete na speciální webové stránce postnísbírka.cz. 

Syrské ženy, které uprchly se svými rodinami před válkou do Libanonu, můžete podpořit i skrz náš charitativní e-shop s ručně šitými originálními výrobky. Najdete ho na stránce pomahejdarkem.cz.

Moc děkujeme vám za vaši podporu! 

May be an image of 5 people, child, people sitting and indoor